We hebben geoogst!

We hebben geoogst!

September 2015: ook de kinderen van Heilig-Hart worden zoveel mogelijk bij de moestuin betrokken. We zijn nu bijna aan het einde van de oogst voor dit jaar. Maar in de lente gaan we weer volop zaaien! In het Heilig-Hartcollege hebben we helaas nog geen zonnige plek gevonden om een moestuin te beginnen.

Augustus, september 2015: dankzij het mooie weer  deze zomer (en onze toewijding natuurlijk) is onze moestuin supergoed gelukt! We oogstten  rode biet, wortel, munt, bloemkool, ui, kerstomaatjes en rabarber. Nadien hebben we hapjes gemaakt en van alles geproefd. We hebben ook rabarberconfituur gemaakt!

Juni 2015: de eerste oogst is binnen! We hebben al kunnen proeven van de radijzen en de bladsalade. De rest kregen de kinderen mee naar huis. Check zeker de andere foto’s!

April 2015: In Brussel hebben de meeste gezinnen geen tuin. Daarom willen we de kinderen het plezier van tuinieren laten ervaren. Na het nodige opzoekwerk hebben groot en klein samen een moestuin in potten gemaakt! We betrekken hen bij elke stap waardoor de kinderen ook veel leren over planten, groenten, zaaien, enzovoort. Hopelijk kunnen we er over een paar maanden van smullen. Wordt uiteraard vervolgd…